Nyt udtryk på facaden - hvordan gør du det nemmest og billigst

Trænger hjemmet til at blive piftet op? En træt og slidt facade kan få huset til at se gammelt ud. Det er træls at kigge på, hvis man sidder ude i haven eller får gæster på besøg. Heldigvis behøver det ikke være hverken svært eller dyrt at give facaden en makeover. Det kræver naturligvis noget håndkraft, men hvis du alligevel mangler et sommerprojekt, så hvorfor ikke give facaden en kærlig hånd?

I denne artikel giver vi dig nogle gode tips til, hvordan du nemt og billigt kan give din husfacade et nyt udtryk, som kan shine hele hele hjemmet op.

Giv husmuren en rengøring

Du undgår ikke, at din husmur bliver beskidt. Ydermuren står og samler skidt, støv, pollen og andre forureningskilder fra luften. Husmuren kan modstå lidt af hvert, så det er ikke fordi, at din facade tager skade af lidt snavs, men det ser desværre bare ikke særlig pænt ud.

Faktisk anbefales det, at du vasker din mur mindst en gang om året. Det er ikke kun for at holde husmuren pæn, men også for at der ikke sætter sig svamp på facaden.

At vaske husmuren lyder som en uoverskuelig opgave, men det er faktisk nemmere end du tror. Du skal ikke bruge andet end en haveslange og måske en blød skuresvamp. Hvis du går i gang med højtryksspuleren og stålbørsten, så ødelægger du facaden. Det er rigeligt at vaske muren af med din haveslange, og det gør underværker for facadens udseende.

Giv facaden et nyt lag maling

Hvis malingen er begyndt at krakelere og falde af, så er det på tide med en omgang facademaling. Et nyt lag maling kan få huset til at se ud som nyt igen. Facademaling koster ikke alverden, og så er det en hurtig og nem løsning at shine huset op på. Det kan også være en oplagt mulighed for måske at male huset i en helt ny farve, hvis du er træt af at kigge på det samme.

Når du har købt din facademaling så anbefales det, at du helst maler i flere tynde lag, i stedet for at lægge et tykt lag på fra starten. Hvis facaden af huset suger malingen til sig, så forsvinder vandet og malingen kommer til at lave sprækker. Det tager tid og lidt finesse at lave en god facademaling, men det er langt billigere at gøre det selv end at hyre en professionel maler.

Få facaden malet for dig

Hvis du ikke har tid eller evnen til selv at stå med opgaven, så kan du heldigvis godt betale dig for det. Du kan hyre en dygtig maler til at klare hele facademalingen for dig, og så er du også garanteret, at det bliver gjort ordentlig. Man kan godt komme til at fumle med malingen, så facaden bliver ujævn at se på. Malerkunsten er ikke helt nem at mestre, så i nogle tilfælde er det bedst at overlade opgaven til en professionel maler.

Dog skal du være opmærksom på, at det koster en del at få malet. Du kan ende med at betale i dommer for selve malingen og naturligvis servicen. Hvis du ikke selv har råd til det, så findes der mange muligheder for at låne penge til formålet. Du kan lynhurtigt tage et lån, så der er penge nok til at betale for en professionel omgang maling.

Det anbefales dog, at du undlader at låne penge til formålet medmindre, at der er tale om noget akut. Hvis facaden er ved at falde fra hinanden, så kan det godt blive nødvendigt at låne penge til at få det fikset hurtigst muligt. Men hvis det ikke er et presserende foretagen, så er det bedre at klare en opgave på egen hånd for dine egne penge.

Beklæd facaden med træ

Hvis du bor i murstenshus og er træt af at kigge på den samme facade hver eneste dag, så kan du give hjemmet en makeover ved at beklæde den med træ. Du kan både beklæde hele facaden eller dele af den med flot nyt træ.

Moderne boliger er rigtig populære at bygge i træ. Det giver hjemmet et moderne og naturligt udseende. Men træbeklædning er ikke kun flot at kigge på, det er også praktisk. Træbeklædning beskytter boligen og fungerer også som ekstra isolering. Selvfølgelig er det ikke helt billigt at beklæde hele husmuren med træ, for træ er et forholdsvis dyrt byggemateriale.

Du kan med fordel vælge kun at dække facaden delvist med træ, så det ikke kommer til at koste dig lige så meget. Du kan også vælge billigere træsorter eller købe brugt træ hos dit lokale byggemarked.

Udskift dine vinduer og døre

Det er ikke kun husmuren, som har brug for en kærlig hånd. Gamle vinduer og døre kan også få facaden til at se gammel og slidt ud. Hvis du bor i et gammelt hus, så har vinduerne og dørene sikkert ikke været udskiftet i mange år. Gamle vinduer og døre er dårligt isolerede og gør, at varmen fiser direkte ud af huset, især gennem vinduerne.

Selvom det koster en betragtelig sum penge at skifte døre og vinduer ud, så kan du se det som en investering, som sparer dig nogle penge på elregningen. Udskiftningen kan altså nedbringe dit varmeforbrug. Nye døre og vinduer gør også, at dit hus stiger i værdi. Så hvis du en dag skal sælge hjemmet, så kan du sælge det for en betragtelig højere pris på grund af din investering. Ikke mindst ser det flot ud med nogle splinternye vinduer eller nye døre i hjemmet.

Gør omgivelserne indbydende

Når husmuren er vasket og malet, vinduerne ser flotte og nye ud og du er tilfreds med din facadebehandling, så kan det være på tide at give resten af hjemmets omgivelser en makeover. Hvis du gerne vil have, at dit hjem ser indbydende og vedligeholdt ud, så få orden på haven, indkørslen og alt det andet udenfor.

Skab en behagelig atmosfære omkring dit hus, så gæster føler sig velkomne i dit hjem. Slå græsset, rengør havemøblerne, mal postkassen og læg nye småsten i indkørslen. En flot og farverig have ser også indbydende ud og spiller sammen med en flot og ren facade på huset. Det kan være du skal ud og lægge nogle bede, plante nogle blomster eller frugttræer, som kan komplimentere din nye flotte husfacade.

Menu
Top