Shine hjemmet op - 10 projekter du kan kaste dig over til foråret

Nu er det endelig blevet forår, og det er tid til en ordentlig forårsrengøring. Men måske står du med en bolig, som har brug for mere end bare en støvsugning og afstøvning. Hvis du synes at hjemmet er begyndt at se lidt for trist ud, så kan det være at det skal have en grundig, men kærlig, hånd. Det behøver ikke være svært, og det behøver heller ikke koste alverden.

Hvis du er interesseret i at give hjemmet en makeover så læs med i denne artikel. Her har vi 10 projekter, som du kan kaste dig over til foråret for at shine hjemmet op.

1. Mal din husfacade

Vind og vejr kan virkelig give husfacader nogle knubs. Det er ikke unormalt at facademalingen begynder at skalle ved husmuren, hvis den ikke har fået et nyt lag maling i mange år. Det kan være at det nu til foråret er det rigtige tidspunkt til at give facaden et ordentlig shine. En nymalet facade kan få huset til at spritnyt ud igen. Det er et hårdt og krævende stykke arbejde, men med sommersolen i nakken og en kold drink i haven, så kan malerprojektet nærmest blive helt hyggeligt - især hvis hele familien er med!

2. Udskift dine gamle lamper

Har du kigget på dine lamper for nyligt? Gad vide hvor længe de har hængt der. Måske er det på tide med en udskiftning af de gamle lamper. Ofte har man sine gamle lamper hængende i flere år, og man ligger ikke mærke til, hvor slidte de faktisk er begyndt at se ud. Dette forår kunne det være tid til at finde nye lamper der er både flotte og billige til at shine hjemmet op. Nye lamper behøver nemlig ikke at være dyrest få fingrene i, når blot du kigger de rigtige steder.

3. Gå i krig med haven

Intet siger forår som haveprojekter. I år er det tid til at gøre mere end blot at slå græsset. Tag hækkeklipperen frem, gør plads til blomsterbede og plant nogle nye frugttræer. Haven er noget af det første man ser, når man kommer på besøg i nogens hjem. Hvis haven er fuldstændig tilgroet og vild, så ser hjemmet heller ikke særlig indbydende ud. Selv hvis du ikke har grønne fingre, så er der nogle nemme og billige tricks, som du kan gøre i din have for at få den til at se flot ud.

4. Byg en hyggelig terrasse

Hvis du er en rigtig handyman- eller kvinde, så kan du gøre årets forårsprojekt til at bygge ny terrasse ude i haven. Du behøver ikke bestille en håndværker for at få anlagt en terrasse. Hvis du selv har lyst til at tage fat i et lidt større projekt, hvorfor så ikke selv gå i gang med din byggedrøm?

Hvis du starter nu, så har du en dejlig terrasse klar til de varme sommermåneder. Søg på YouTube eller Pinterest for at få inspiration til at starte med. Alt det nødvendige kan du finde i dit lokale byggemarkede. Så er det bare om at hive værktøjskassen frem og gå til værks.

5. Giv stuen et makeover

Er du træt af at kigge på dine gamle kedelige møbler? Er gulvtæppet begyndt at se slidt og gammelt ud? Forandring fryder så hvorfor ikke give din stue derhjemme en makeover. Du behøver ikke skifte alle møblerne ud for at shine rummet op. Prøv dig frem med et nyt betræk, nye fine puder eller plaider, nipsgenstande, lysestager eller andre spændende ting.

Det kan også gøre en verden til forskel blot at rykke rundt på møblerne, så de står anderledes end de gjorde før. Igen er det en god ide at hente inspiration på nettet og se, hvordan stuen eventuelt kunne komme til at se ud.

6. Køb nyt vægpynt

Billeder og malerier kan virkelig ændre på udtrykket i et rum. Det er faktisk en ret undervurderet ting i mange hjem. Måske er det i dette forår, at du skal shine hjemmet op med noget nyt kunst på væggene, som du rent faktisk har lyst til at kigge på. Flotte malerier behøver ikke koste alverden, medmindre du skal ud og købe designerkunst. Find et maleri, som du har lyst til at kigge på, eller kast dig ud i at male et selv, hvis der er en lille kunstner gemt i dig.

7. Få slebet gulvene

Gulvafslibning er nok en af de mest undervurderede former for renovering af hjemmet, selvom det gør en kæmpe forskel. Gamle trægulve kommer hurtig til at se mørke og beskidte ud, men blot 1-2 mm under det slidte træ er der et splinternyt, flot og lyst lag af træ, som bare venter på at bryde frem i solen.

Du kan godt selv slibe dit gulv, men det kræver ordentlig håndværk og i de fleste tilfælde en maskine. Du skal være varsom med ikke at få skrællet for meget af træet af. Hvis gulvet ikke er enormt beskidt, så kan du nøjes med en rigtig grundig vask med træsæbe, hvilket også kan shine gulvet op.

8. Køb nye pynteting

Pynteting kan du finde overalt. Prøv at smut ned i din lokale genbrug, og se om der er noget guld at slæbe med hjem. Pyntegenstande kan virkelig shine en bolig op. Ikke nok med at småting står og pynter, så kan det også ændre på hele udtrykket i dit hjem. Sæt noget pynt op, som du selv er vild med og har lyst til at kigge på. Man kan heller ikke få for mange stearinlys, som man kan tænde på en mørk aften, mens man sidder og hygger med en god film i sofaen.

9. Få ryddet op i kælderen eller på loftet

Stort set alle danskere har et roderum, hvor tingene bare står og flyder. Ofte er det enten i kælderen eller på loftet, at der står kasser med vintertøj, julepynt, gamle møbler og alt mulig andet rod. Gør det til dit forårsprojekt at få ryddet ud i sagerne, så der bliver organiseret og gjort mere plads i hjemmets roderum.

Det kan også være, at du må smide nogle ting ud med hård hånd, fordi de blot står og samler støv. Hvis du har ting og sager af værdi, som du ikke længere selv har brug for, så er det oplagt at holde et lille loppemarked uden for huset - og så har du pludselig to forårsprojekter i et!

10. Den helt store makeover

Hvis du har tiden, og ikke mindst pengene til det, så kan du give hytten den helt store makeover. Renover badeværelset, få en ny håndvask til køkkenet, skift din gamle sofa ud eller find en ny vaskemaskine. Ud med det gamle og ind med det nye. Intet shiner hjemmet op som et par ekstra nye møbler i enten køkken, soveværelset eller stuen.

Det behøver jo ikke koste alverden, hvis du holder skarpt øje med de gode tilbud. Det kan være at det er på høje tid at få sig nogle nye sager derhjemme, så hvorfor ikke investere lidt ekstra penge på nogle nye møbler? Det er super hyggeligt og spændende at give huset lidt nyt liv, og så kan du også lege rundt med indretningen og ændre på hele udtrykket derhjemme.

Menu
Top